Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив продължи защитата на титлата си след лесен успех над лидера във Втора лига ЦСКА 1948 с 2:0 в първа 1/4-финална среща от турнира за Купата на България. Капитанът на домакините Димитър Илиев откри резултата от дузпа в 42-ата минута, а Бирсент Карагарен удвои в 67-ата минута. От 62-ата минута гостите играха и с човек по-малко, след като Димо Атанасов получи втори жълт и съответно червен картон.  

Кирил Бекяров/Lap.bg
30 снимки

"Смърфовете" показаха, че са по-класният отбор и заслужено успяха да се класират на 1/2-финалите в турнира. Футболистите на Бруно Акрапович отправиха десет точни удара и само добрите намеси на вратаря на "червените" предотврати набъбването на резултата. С доста фрапантен пропуск се отличи пък Лукас Масоеро. След отпадането ЦСКА 1948 ще продължи борбата си във Втора лига с отбора на Септември в търсене на директна промоция.  


Срещата започна вихрено за "смърфовете". Още в третата минута опит за удар на Димитър Илиев бе блокиран.  В петата минута Момчил Цветанов центрира в наказателното поле от свободен удар, но Даниел Наумов се справи и изби.

Секунди след това обаче дойде и най-чистата възможност за попадение, но и домакините направиха невероятен пропуск! След центрирането от корнер на Момчил Цветанов Лукас Масоеро се извиси във въздуха и стреля с глава, но топката се отби от лявата греда зад Наумов. Топката обаче попадна в негов съотборник, който му предостави кълбото на един метър от голлинията, но Масоеро някак си не успя да я удари по най-добрия начин и този път нацели напречната греда.

Кирил Бекяров/Lap.bg
30 снимки

В деветата минута Димитър Илиев проби чудесно отляво в наказателното поле и опита пас, но Даниел Наумов изби  с крак. Топката обаче попадна у Диниш Алмейда, който стреля силно от границата на наказателното поле, но в аут.

Следващите минути натискът на домакините спадна и постепенно "червените" сеопитаха да поизравнят играта.

В 31-ата минута Славчо Шоколаров пробва изстрел с левия крак, който бе блокиран. Малко след това Дейвид Малембана засече с глава центриране от фаул, но крайно неточно. 

Три минути преди края на първата част "смърфовете" обаче успяха да излязат напред в резултата. Бирсент Карагарен бе извееден в наказателното поле и пробва удар. Димо Атанасов опита да изчисти с шпагат, но вместо това игра с ръка и главният съдия Никола Попов назначи дузпа. С изпълнението се зае капитанът Димитър Илиев, който бе безпогрешен и реализира - 1:0. 

Втората част започна без сериозни опасности пред двете врати.

В 62-ата минута обаче гостите останаха с човек по-малко. Димо Атанасов получи втори жълт и съответно червен картон за спиране на Димитър Илиев при контра за „черно-белите“! Така той остави своите съотборници с човек по-малко.

Това даде импулс на домакините, които натиснаха. В 66-ата минута Йосип Томашевич отправи силен удар, след като преодоля последният защитник в отбраната на "червените", но вратарят Наумов спаси.

Минута след това "черно-белите" вкараха второ попадение. С хубав удар с левия крак от границата на наказателното поле Бирсент Карагарен прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Наумов - 2:0.

В следващите минути локомотивци притисниха гостите в своето наказателно поле и в рамките на четири минути между Даниел Наумов спаси два удара на Момчил Цвтанов и един на Димитър Илиев. Анте Аралица пък стреля покрай вратата. 

До края на срещата Локомотив държеше срещата под контрол и успя да задържи преднината си и заслужено продължи към 1/2-финалите на турнира.  


ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЦСКА 1948 2:0

1:0 Димитър Илиев 42' (д)

2:0 Бирсент Карагарен 67'

Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ (4-4-2): 1. Илко Пиргов – 5. Дейвид Малембана, 25. Лукас Масоеро, 4. Акинсола Акиниеми, 50. Йосип Томашевич - 61. Динис Алмейда, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 7. Момчил Цветанов - 14. Димитър Илиев (к), 77. Анте Аралица

Старши треньор: Бруно Акрапович

ЦСКА 1948 (4-3-2): 29. Даниел Наумов – 88. Славчо Шоколаров, 21. Венцислав Василев, 5.Михаил Минков, 30. Димо Атанасов - 20. Янко Сандански, 8. Ивайло Климентов, 9. Кристиян Пешов -10. Васил Шопов, 17. Даниел Младенов 99. Андон Гущеров (к)

Старши треньор: Йордан Юруков

Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Локомотив“, град Пловдив