Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Китов заяви, че футболът няма да спечели нищо от празните трибуни на дербито, което предстои в неделя срещу Локомотив Пловдив.

„След едно проспано първо полувреме, в което разиграванията ни не се получаваха е нормално да нямаме ситуации пред противниковата врата. Трябваше да се повиши тона, защото ако бяхме продължили по същия начин нямаше как да отстраним съперника“, коментира Киров.

„Ако бяхме продължили да проспиваме ситуацията, щеше да ни струва скъпо.“

„Балтанов внесе спокойствие в отиграванията ни. Вътрешните халфове не бяха толкова активни. Хубаво е, че успя да вкара и да направи асистенция“, добави треньорът на Ботев.

„Далече от оптималното състояние е Густаво Афонсо. Той не е играл от три месеца официален мач. Има какво да навакса във физическо отношение“, продължи наставникът на пловдивчани.

„Няма как да знаем как ще протече мача. Той ще бъде със съвсем друг характер. Жалко, че емоцията по трибуните ще липсва. Няма какво да коментирам. Има комисии, които определят това. Футболът няма да спечели с нищо“, каза още Николай Киров.