Старши треньорът на Берое – Николай Киров, заяви, че победата на ЦСКА 1948 над неговия тим  с 2:0 в 1/8-финален двубой от турнира за SESAME Купа на България е напълно заслужен. Той разкри и плановете за зимна подготовка на „заралии“.

„Според мен този двубой показа, че сме далеч като потенциал от водещите отбори в момента, няма какво да си кривим душата. Абсолютно заслужена победа за ЦСКА 1948, създадоха доста повече ситуации от нас и съумяха да реализират две. Именно тези двубои са важни за мен, защото показват самочувствието, увереността и класата на моите състезатели. Този двубой показа, че сме доста далеч“.

„Планираме лагер в Турция, но сега за нас е по-важно да успеем да сглобим състав за втория полусезон, който да отговаря на стандартите на Берое“.

Gulliver/GettyImages
94 снимки

„Когато играеш малко с топката се обезкуражаващ. ЦСКА 1948 задържа повече, комбинираха доста по-бързо от нас и в такива ситуации е нормално да закъсняваш вече няма как да има агресия. Аз знам от какво има нужда състава на Берое, надявам се да успеем с ръководителите да направим точната селекция, за да можем  да вдигнем класата на състава, защото стандартът, който е поставен, е доста повече“.

„За Абубакар Тунгара има една оферта, зависи от него дали ще я приеме“.

„Имаме набелязани позиции, на които трябва да засилим като качество и конкуренция. Зимата не е най-добрия период, но затова не избързваме с нещата, за да можем да вземем точни  и правилния човек. При нас, за да привлечем някого, трябва да е разделим с някого, тъй като бюджетът ни е доста запълнен. Предстои първия етап, който е по-неприятен – раздяла със състезатели, оттам вече да освободим бюджет за заплати. И спрямо това, което освободим, вече ще търсим нужните попълнения“, заяви Киров след мача.