Старши треньорът на Черно море Никола Спасов счита, че неговият тим ще продължи напред за Купата на България, въпреки минималния аванс преди реванша. Моряците спечелиха първия двубой от 1/4-финалите с 1:0 срещу Локомотив Горна Оряховица.

„Като цяло не допуснахме много опасни ситуации, контролирахме ситуацията. В атака бяхме много слаби, всички нападатели и атакуващи полузащитници не бяха на нивото, което исках. Това беше и причина за късния гол, не успяхме да направим мача по-интересен за публиката“, сподели Никола Спасов за Диема спорт.

„Останалите играчи са с добри изяви през есента, нямаме причина да се оплакваме за Бижев, но ние сме длъжни да преминем тази територия. Водим с 1:0, имаме предимство, ние сме фаворити в двубоя, но трябва да го подплатим с играта. Няма да ни е никак лесно при гостуването на Локомотив ГО. Сигурен съм, че момчетата ще си вземат поука от мачовете, гледаме напред и това е“, коментира още Спасов.

„Важно е влизането в първата шестица, както и продължаването напред за Купата. Най-важното е да радваме публиката, искам да сме интересни във всеки мач, хората да идват на стадиона. Искам да играем по-атакуващо и нападателно. Не правя разлика от мачовете за първенство и купата, предстои ни тежък мач със Славия“, добави треньорът на Черно море.

Запитан за юношите на Черно море, Никола Спасов коментира: „В крайна сметка, аз имам възможност в един мач да направя три смени. Ние достатъчно време работим с дублиращия отбор, не че не разчитам на тях, но не си заслужава да взимам момчета в групата, които след това няма да могат да играят.“