Нефтохимик се класира на 1/8-финал за Купата на България с голяма драма. Бургаският тим се наложи над Етър във Велико Търново с 5:4 след изпълнение на дузпи, като в редовното време и продълженията срещата завърши 1:1. Мачът бе официален дебют за Христо Янев начело на "шейховете".

Първата част бе равностойна и реални голови ситуации липсваха. Все пак домакините от Етър успяха да открият резултата чрез Абаян в 29-та минута. Второто полувреме премина под диктовката на Нефтохимик, като "зелените" сериозно притиснаха своя съперник.

В 70-та минута Георги Чакъров бе повален в наказателното поле на домакините и Станислав Тодоров отсъди дузпа. Зад топката застана Костадин Хазуров, който не сгреши и така изравни резултата 1:1. До края на редовното време и продълженията не се случи нещо интересно и се стигна до изпълнение на дузпи.

За Нефтохимик точни от бялата точка бяха Венцислав Христов, Иван Вълчанов, Румен Руменов и Живко Хаджиев, а Костадин Хазуров пропусна. Домакините от Етър пропуснаха на два пъти, като в единият случай топката срещна напречната греда, а в другия излезе в аут.

Така след лотарията на дузпите, нервите на футболистите на Нефтохимик се оказаха по-здрави и с общ резултат 5:4, бургазлии продължават към 1/8 финалите. /БТА