Наставникът на Левски –Станимир Стоилов, даде прочувствено интервю след спечелената SESAME Купа на България след успех над ЦСКА с 1:0 във финала. Повече от 35 000 зрители изгледаха интригуващия мач на стадион „Васил Левски”.

Стоилов призна, че последните шест месеца са били много трудни за него и към този момент „не може да обещае нищо”, тъй като не знае как отборът може да надгради над постигнатото.

Антон Узунов
24 снимки

„Левски страда дълги години. Опитвахме се да намерим ваксата, пробвахме какво ли не, но се оказа, че работата и честността са най-точният пример как може да успее един клуб. Няма нищо по-важно, че футболистите върнаха уважението, респекта, присъствието на феновете на стадиона. Господ проста даде десерт на клуба, който се опитва да работи почтено и да върви нагоре. Има добра симбиоза между футболисти, треньори, ръководството на клуба и спонсори. На този етап се опитваме всячески да спасим клуба. За съжаление оттук нататък не мога да обещая нищо, по простата причина, че на този етап не виждам как ще надграждаме и как ще развиваме отбора”, каза Стоилов.

Антон Узунов
28 снимки

„Няма по-сладка купа от тази, която печелиш срещу вечния съперник. Тази купа я исках най-много заради хората. Исках я за привържениците на Левски, които помагат неизмерно с присъствие. В последните шест месеца в очите ми имаше само сълзи. Имахме отбор, който се развиваше постепенно, направиха се промени, но в очите ми имаше сълзи, защото исках да виждам растящ Левски. Не очаквах, че толкова рано ще извоюваме победите и титлите. Сълзите показват мъката, която изживяхме всички заедно. За мен мъката беше огромна. Не може Левски да губи финали и да се срива с всеки изминал ден. Това беше престъпление, което беше извършено. Надявам се оттук нататък първо да спасим Левски, а после да надграждаме”, допълни той.

Чуйте още от него във видеото.