Георги Минчев призна задоволството си след успеха с 4:0 над Родопа, отчитайки, че Локомотив Пловдив е направил сам за себе си мачът в Смолян лесен.

Минчев вкара три гола на третодивизионния отбор, но акцентира, че предстоящото дерби с Ботев Пловдив е изключително важен мач за „смърфовете”.

„Ние си направихме лесен двубоя, тъй като влязохме сериозно в мача. Не подценихме отбора на Родопа и се поздравихме с успех. Миналата година изиграхме тежък мач с отбор от Трета лига и сега нямахме право да подценим съперника. Събота имаме много важен мач и трябваше да решим рано тази среща. Щастлив съм с всеки един мой отбелязан гол и се надявам да продължавам”.

„По-трудно тръгна сезонът за нас, но мисля, че постепенно навлизаме във все по-добра форма. Дерби е и зарядът е голям, но се надявам да се поздравим с крайния успех. Според мен победата в шампионата леко закъсня. Това е Локомотив и играем всеки мач за победа”, продължи Минчев.

„Ключовото в дербито ще е агресията и мобилизацията. Надявам се със силата на нашата публика да се поздравим с успех. Ботев няма общо с отбора от миналата година. По-добър отбор са, но дерби е и се надявам да победим. Със сигурност мачът няма да е сходен на този, който беше през миналата година”, продължи Минчев.

„Всеки един от нас е добре подготвен, така че от гледна точка на физиката няма да имаме проблем”, завърши голмайсторът на Локо Пловдив.