Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов хвърли малки стрелички към спорта, който практикува не кой да е, а неговата собствена дъщеря.

Милен Радуканов е баща на Мадлен Радуканова, гимнастичка от националния ансамбъл по художествена гимнастика, която се радва на фенската любов, след като спечели десетки отличия за България. Мадлен вече е едно от Златните момичета, въпреки че грациите предпочитат да бъдат наричани Диамантени момичета.

Баща ѝ обаче, като футболен треньор, направи сравнение между двата спорта, което често сме чували и от други специалисти. Агресията и искрите, които прехвърчат на терена, изглежда според Милен Радуканов не съществуват именно в художествената гимнастика.

След отпадането на Септември на 1/8-финалите за Купата на България от Лудогорец (0:3), той беше запитан именно за искрите, които прехвърчаха между играчи от двата тима. Тогава Радуканов направи любопитното изказване: „Отдавам го на това, че играем футбол. Ако играем художествена гимнастика, няма да има искри.”

„Направихме положителен мач, особено за по-младите, да видят какво е да играят срещу футболисти, които играят срещу много по-добри играчи, които се състезават всяка година в ШЛ и Лига Европа. Нормално е Лудогорец да ни победи, притежават по-голяма класа, затова поздравявам Лудогорец за успеха. Много съм доволен от отношението на играчите, които не се уплашиха и играха добре. Смея да твърдя, че стояхме добре и чисто футболно”, добави още Милен Радуканов след мача.