Левски е много силен съперник и с оглед на класирането в първенството влиза като фаворит в мача, но по-важно е кой ще бъде победител. Това заяви треньорът на Дунав Малин Орачев. 

Русенският тим ще посрещне Левски в мач от четвъртфинала за Купата на България на Градския стадион в Русе от 16,30 часа в петък. Орачев заяви, че отборът е тренирал в последните три дни нормално и с настроение. 

"Очакваме с голямо желание и оптимизъм този двубой. Искаме да вземем реванш от последния мач в Русе срещу Левски от първенството, когато загубихме с 0:4", каза Орачев.  По думите му турнирът за Купата на България носи престиж за всеки отбор и е най-прекият път към Лига Европа.  "За нас е важно да покажем добра игра, настроение, себераздаване и качества, които да ни помогнат да отстраним отбора на Левски", каза треньорът на Дунав.  Орачев няма да може да разчита на трима футболисти, които са контузени - Красимир Станоев, Преслав Петров и Бирсент Карагарен. Треньорът коментира, че отборът е успял да си подобри настроението след мача срещу Локомотив /Пловдив/, завършил 2:2 в Русе. 

"Не можахме да спечелим спечелен мач. Не бяхме концентрирани до края, което във футбола не трябва да се получава. Добрата игра обаче ми дава оптимизъм за бъдещата работа. Надявам се след Нова година да покажем добри резултати", заяви Орачев.  Треньорът коментира още, че се работи по селекцията на отбора. Набелязани са много футболисти. Имена обаче няма да се оповестяват. След утрешния мач с Левски футболистите на Дунав ще бъдат разпуснати в почивка. Те ще се съберат отново на 8 януари идната година. Предстоят медицински прегледни, като активната подготовка ще бъде от 10 януари. Десет дни по-късно - на 20 януари, футболистите на Дунав заминават за Анталия, където ще имат двуседмичен лагер./БТА