Лудогорец започва днес участието си в третия по сила турнир Лига на конференциите. Шампионът на България се изправя срещу белгийския колос Андерлехт в мач от плейофите преди осминафиналите в третия по сила европейски клубен турнир.


Двубоят между „орлите“ и белгийците стартира в 22:00 часа и ще може да го проследите минута по минута на Gong.bg.


Разградският отбор започна успешно пролетния дял. „Зелените“, макар и неособено лесно, надвиха Спартак Варна край морето с 2:1. „Соколите“ от своя страна изиграха доста добър мач срещу 11-кратния първенец.

Цялостно, Лудогорец със сигурност се е надявал да може да влезе още по-добре в мача с Андерлехт. Взетият през зимата бранител Диниш Алмейда и крилото Рик Джонатан получиха тежки контузии в подготовката на тима в Анталия и са аут до края на сезона. Оливие Вердон и Антон Недялков пък са наказани за двубоя, което поставя Анте Шимунджа в доста трудна ситуация около избора на отбранителна линия.

Андерлехт от своя страна идва от груповата фаза на Лигата на конференциите, където завърши на второ място в Група В с 8 точки, оставайки зад Уест Хем и изпреварвайки датския Силкеборг и румънския ФКСБ. През този сезон в шампионата обаче тимът, който е 34-кратен шампион, се представя доста слабо и се намира на десето място в Про Лигата.

Съдийската бригада на срещата е от Хърватия и е водена от Дуйе Струкан, който свири първия мач на ЦСКА срещу Базел на "Васил Левски".