Лудогорец е последният отбор, който се класира за четвъртфиналите за Купата на България, след като елиминира Берое след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят на "Лудогорец Арена" завърши 1:1, а в продълженията ситуацията на терена не се промени и се стигна до изпълнение на дузпи, където разградчани се оказаха по-точни и спечелиха с 4:3.

Лудогорец създаде първата опасност в мача в 16-та минута, когато Лукас Саша центрира в наказателното поле на Берое, след което Жоао Паоло отправи опасен удар, но Душан Перниш спаси. 

Страничният съдия Станимир Илков вдигна много спорна засада в 20-та минута на Карлос Охене, който изскачаше сам срещу Ренан.

Берое успя да поведе в резултата в 24-та минута, когато Антон Карачанаков центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец, където Камен Хаджиев бе оставен непокрит и с глава изпрати топката във вратата на Ренан.  

Пред Върджил Мисиджан се откри много добра възможност в наказателното поле на Берое в 26-та минута, но ударът му не бе точен.  

Камен Хаджиев фаулира Густаво Кампаняро в наказателното поле на Берое и съдията Георги Димитров свири дузпа за домакините в 34-та минута.

Лудогорец изравни резултата в 36-та минута, когато Густаво Кампаняро реализира наказателния удар, който бе отсъден в полза на разградчани.    

В 39-та минута Жуниор Кишада пусна отличен извеждащ пас към Върджил Мисиджан, който излезе сам срещу Душан Перниш, но стреля неточно в аут.  

Берое можеше да отбележи втори гол в 42-та минута, когато Антон Карачанаков финтира Александър Василев, след което центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, но Мартин Райнов не успя да засече в опразнената врата.  

Лудогорец можеше да направи пълен обрат в 49-та минута, когато  Форстър пусна отличен извеждащ пас към Светослав Ковачев, който получи топката в наказателното поле на Берое и остана сам срещу Душан Перниш, но стреля встрани от левия стълб на вратата.  

Пред Жоао Паоло се откри отлична възможност в 57-та минута, но ударът му бе спасен от Перниш. Четири минути по-късно Върджил Мисиджан отправи диагонален удар, но неточно в аут. В 64-та минута Абел Анисе стреля от малък ъгъл, в аут.  

Лудогорец направи нов сериозен пропуск в 80-та минута, когато Ковачев центрира в наказателното поле на Берое, където Кешеру стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Душан Перниш.  

Пред Серджиу Негруц се откри добра възможност в 84-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец румънецът стреля с глава, но неточно в аут.

Една от най-спорните ситуации в срещата бе в 85-та минута в наказателното поле на Берое. Светослав Ковачев се опита да преодолее Павел Виданов в наказателното поле на Берое, но топката се удари в ръката на защитника, а съдията Георги Димитров не свири дузпа за Лудогорец, въпреки че имаше основание да стори това.  

Лудогорец организира нова много добра атака в 88-та минута, когато  Абел Анисе подаде към Клаудиу Кешеру в наказателното поле на Берое, а румънецът стреля, но Перниш спаси и изби в корнер.

Берое направи много голям пропуск в 89-та минута. Старозагорци организираха контраатака. Антон Карачанаков напредна и стреля, но неточно в аут, а пред него имаше възможност да потърси с подаване Педро Еуженио.

Няколко секунди по-късно Педро Еуженио демонстрира добри технически умения, след което стреля, но Ренан спаси.

Лудогорец можеше да отбележи победен гол в 90-та минута. Абел Анисе изпълни бързо фаул и подаде към Върджил Мисиджан в наказателното поле на Берое, а той стреля, но Душан Перниш спаси. Във втората минута на добавеното време на редовните 90 минути Върджил Мисиджан центрира остро в наказателното поле на Берое, но Клаудиу Кешеру не успя да засече топката, тъй като Павел Виданов го изпревари и успя да избие топката.  

Върджил Мисиджан отправи опасен удар в 92-та минута, но Душан Перниш спаси. В 97-та минута Кешеру и Мисиджан направиха двойно подаване, след което холандецът бе изведен на перфектна позиция сам срещу Перниш, но стреля неточно в аут.  

 Марселиньо отправи много хубав и тежък далечен удар в 109-та минута, но Душан Перниш успя да се намеси, топката след това срещна напречната греда и излезе в корнер.  

Върджил Мисиджан стреля от границата на наказателното поле на Берое в 115-та минута, но топката срещна левия стълб на вратата на Душан Перниш. След това Густаво Кампаняро пропусна да вкара в опразнената врата при добавката, а топката му бе избита.

Густаво Кампаняро отправи хубав далечен удар в 119-та минута, но Душан Перниш спаси.

При дузпите Мартин Райнов пропусна първия наказателен удар. Ударът му в долния ляв ъгъл на вратата на Лудогорец бе отразен от Ренан дос Сантос.

Клаудиу Кешеру реализира първата дузпа за Лудогорец и разградчани поведоха в резултата.

Педро Еуженио успя да изравни резултата, след като бе хладнокръвен от бялата точка и изпрати топката в средата на вратата.

Густаво Кампаняро реализира за 3:2 в полза на Лудогорец.

Серджиу Негруц бе категоричен и успя да изравни резултата за 3:3.

Лукас Саша изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Душан Перниш за 4:3 в полза на разградчани.

Борислав Цонев вкара топката в долния десен ъгъл на Ренан, който се хвърли вляво за 4:4.

Александър Василев пропусна четвъртата дузпа за Лудогорец, след като изпрати топката над напречната греда в аут.

Павел Виданов пропусна петата дузпа за Берое, като стреля много неточно в аут.

Рафаел Форстър реализира петата дузпа за Лудогорец и по този начин донесе победата за разградчани, които се класираха за четвъртфиналите на Купата на България. 

Лудогорец: 33. Ренан дос Сантос – 8. Лукас Саша, 5. Георги Терзиев (к), 2. Рафаел Форстър, 19. Александър Василев – 10. Густаво Кампаняро, 44. Яцек Горалски – 98. Светослав Ковачев, 11. Педро Кишада, 93. Върджил Мисиджан – 37. Жоао Паоло

Берое: 12. Душан Перниш – 3. Милен Желев, 5. Павел Виданов, 26. Камен Хаджиев, 20. Матеус Леони – 7. Мартин Райнов (к), 8. Карлос Охене, 10. Борислав Цонев – 11. Драгош Фирцулеску, 21. Серджиу Негруц, 71. Антон Карачанаков