Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в изключително интригуващ първи ½-финален мач от SESAME Купа на България. Големият сблъсък на „Хювефарма Арена“ стартира в 19:00 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

„Орлите“, които още този уикенд могат да си осигурят 11-ата поредна шампионска титла, са насочили сериозно вниманието си и към турнира за националната купа този сезон. Разградчани не са печелили трофея от 2014 година, а за последно играха на финал през 2017 година, когато отстъпиха с 1:2 от Ботев Пловдив. Сега обаче тимът на Анте Шимунджа ще се опита да направи нов дубъл през тази кампания.

Антон Узунов
95 снимки

„Сините“, от своя страна, също имат своите цели в надпреварата. Столичани търсят участие в европейските клубни турнири догодина и евентуално спечелване на Купата ще им предостави шанс за това, ако не успеят да влязат в тройката на efbet Лига. За последно Левски игра финал в турнира през 2018 година, когато загуби по драматичен начин от Славия след изпълнение на дузпи. Левски е в серия от три поредни загубени финала в турнира - през 2013, 2015 и 2018 година съответно от Берое, Черно море и от "белите". За последно "сините" печелят трофея през 2007-ма година под ръководството на сегашния си треньор Станимир Стоилов.

Двата отбора вече изиграха два страхотни мача през този сезон в efbet Лига. Лудогорец излезе победител и в двете срещи, като постигна успех с 4:2 на „Герена“ през месец октомври миналата година, а миналия месец изтръгна драматична победа с 2:1 след пълен обрат дошъл буквално в 90-ата минута на срещата.

В турнира за Купата обаче Левски има положителен баланс срещу Лудогорец. За последно двата отбора се срещнаха на ¼-финалите през март 2020 година, когато „сините“ се наложиха след продължения и дузпи в София. Столичани се наложиха още веднъж над „орлите“ на ½-финалите с 1:0 в София през 2015 година, след като първата среща в Разград завърши без голове.

Антон Узунов
59 снимки

„Нашето настроение трябва да е бойко. Феновете искат да дадем битка. Няма какво да губим, а само да спечелим. Ще търсим положителен резултат. Ако двубоят се реши утре, дано да е в наша полза. Няма как да играем опълченски. Няма да е изненада Лудогорец да играе по-добре от нас, защото са обиграни. Те са на 100% шампиони и може спокойно да се концентрират за Купата. Това е хубаво и ще стане красив футболен сблъсък. Всеки мач играем за победа и да бележим голове. Когато излизаш срещу Лудогорец трябва да си нащрек“, заяви Стоилов пред медиите във вторник.

„Тази среща ще е по-различна, защото сме в друго състезание. Подготвяме се добре, има две срещи, искаме на финал за Купата на България и да покажем, че сме по-добри от Левски. Ще бъде наивно да мислим, че всичко може да се реши в един мач. Ще направим максималното това да стане, но целта е да сме на финал. Срещу Левски за първенство видяхме един двубой на добро европейско ниво, с борба и качества. Сега ни чака различен мач и ще сме с различна настройка“, каза пък Анте Шимунджа.


19:00 часа | ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ

SESAME Купа на България, 1/2-финал, първи мач

Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Симон Слуга - Сисиньо, Оливие Вердон, Игор Пластун, Антон Недялков – Шоу, Алекс Сантана - Спас Делев, Каули Оливейра, Кирил Десподов - Пиерос Сотириу

Старши треньор: Анте Шумнджа

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Пламен Андреев – Хосе Кордоба, Килиан Ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами - Андриан Краев, Филип Кръстев, Георги Миланов, Драган Михайлович, Уелтон – Билал Бари

Старши треньор: Станимир Стоилов


Главен съдия: Ивайло Стоянов

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград