Oтборът на Локомотив Пд се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Пловдивчани се наложиха с 2:1 над  Дунав на Градския стадион в Русе.

В голмайстори се превърнаха Анте Аралица и Бирсент Карагерен за Локо Пд, а за домакините реализира Александър Александров.

През първото полувреме двата тима не създадоха много опасни ситуации, като гостите бяха малко по-активният тим на терена.

Първият удар в очертанията на една от двете врати бе дело на Локомотив в 41-ата минута. След грешка на Красимир Станоев топката попадна в Анте Аралица, който стреля. Ударът му обаче бе слаб и вратарят Станислав Антонов улови.

„Смърфовете” успяха да си уредят продължаването напред едва през второто полувреме, когато успяха да реализират две попадения.

В 64-ата минута Димитър Илиев пое топката в наказателното поле, той елегантно подаде с гърди към Анте Аралица, който изведе "черно-белите" напред за 1:0.

Само четири минути по-късно гостите решиха напълно развоя на срещата. Ален Ожболт подаде към Бирсент Карагарен в малкия пеналт, който засече от близо за 2:0.

След попаденията последва щурм на домакините от Русе, но до така търсения гол се стигна едва в продължението на срещата. Дунав успя да намали резултата. В 91-ата минута Александър Александров стреля силно от границата на наказателното поле, като топката рикошира от тялото на футболист и влезе във вратата на гостите.

LAP.bg
17 снимки