Локомотив Пловдив посреща Левски в първи полуфинален сблъсък от Купата на България на стадиона в парка "Лаута". Срещата е с начален час 20:30 и ще бъде излъчвана пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние от Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата за вас на живо. 

Главен съдия на двубоя ще бъде Ивайло Стоянов, а негови помощници ще са Мирослав Иванов и Георги Дойнов. Четвърти арбитър е Неделчо Гаджалов, а съдийски наблюдател - Радан Мирянов. 

От двата лагера влизат в коренно различно настроение в срещата. "Сините" претърпяха минимална загуба с 0:1 в дербито с Лудогорец, която ги отдалечи на 3 точки от днешния си съперник и ЦСКА в битката за местата, даващи право на участие в квалификациите за Лига Европа. 

Петър Хубчев отново ще трябва да се справя без капитана Живко Миланов, който продължава да се възстановява от травма, докато неяснота има и около състоянието на евентуалния му заместник - Деян Лозев. Друг проблем пред наставника ще е и липсата на една от звездите в нападението на тима в лицето на Паулиньо. По-рано през кампанията двата тима изиграха скучновато реми 0:0 в Пловдив в мач от първенството. 

В отбора на домакините кадровите проблеми почти липсват, като Бруно Акрапович ще може да разчита на практика на най-доброто, с което разполага в състава си след завръщането на Дейвид Малембана и Милош Петрович. 

"Смърфовете" успяха да постигнат трудна, но важна победа с 2:0 при домакинството на Етър в първия двубой на тима след възобновяването на шампионата. Сега момчетата на Акрапович ще се стремят към постигането на нов ключов успех по пътя към нов триумф за Купата на България.