Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов имаше претенции срещу съдийството на мача с Литекс от шестнадесетинафиналите за Купата на България. Ловчанлии се класираха напред в надпреварата след минимална победа с 1:0, а единственият гол в мача падна от дузпа. Именно с отсъдения 11-метров наказателен удар не бе съгласен Ангелов.

Четвърта жертва от елита падна в Ловеч за Купата

„Не играхме добре, не заслужавахме да победим, но според мен не заслужавахме и загубата. Имахме по-чистите ситуации. Мисля е съдийството бе некомпетентно, май малко повече го бутат това момче. Мисля, че възможностите му не са така големи, както мислят. Само един некомпетентен човек би тръгнал да компенсира грешките. В живота Господ така не прави“, започна Ангелов.

„Първото положение бе повече дузпа, отколкото второто. Той се притесни, че е сгрешил, тръгна да компенсира, мисля, че се бе уплашил повече“, добави специалистът.

„Бяхме бавни на доста моменти. Не играхме футбола, който аз искам да виждам. Независимо, че днес играха хора, които по-рядко играят, това не ги оправдава. При нас водещ трябва да е колективният дух“.

„Първото положение мисля, че изпуска чиста ситуация - един на един. Това два пъти в един мач е проблем. При нас има негативизъм и трябва да се избие от главите“, обясни още специалистът.

„Имаше много хора, които традиционно играят, днес не бяха в групата. Нашата основан цел е шампионатът. Мисля, че загубите не помагат за нищо. Ние имахме нужда хората, които не играят, да продължат участието си. Не се получи и сега се концентрираме върху шампионата“, завърши Ангелов.