Треньорът, донесъл последната титла на Левски през 2009 г. - Емил Велев-Кокала, коментира ситуацията на „Герена“ след загубата от Славия с 1:2 на 1/4-финал за Купата на България.
 
„Това беше един непредвидим мач. И двата отбора имаха своите шансове. Славия победи с малко късмет и продължи. "Белите" не заслужаваха повече от Левски да играят на полуфинал, мачът беше равностоен. За пореден път ми направи впечатление, че българските футболисти се представиха добре. Защо Марин Петров не влезе по-рано? Личеше си, че новопривлечените футболисти още не са се адаптирали. В тези мачове трябва само победа, а няма значение дали играта е сива, грозна или нещо от сорта. 
След назначението си Славиша Стоянович обясни, че единственият шанс за трофей е Купата. Тази цел беше напълно реална. Надеждите се подхраниха и от добрата победа над Берое на 1/8-финала. За последно пък отборът игра много силно през второто полувреме и обърна Ботев във Враца. Именно това допринесе за тези големи очаквания, че Левски ще продължи, а изведнъж се случи този срив със Славия. Има обаче един голям проблем - многото контузии в Левски. Не може от шестима защитници 4-ма да са с травми, а накрая Мартин Райнов да играе централен защитник отляво. По-добре беше да се играе с друга схема, когато нямаш футболисти за 3-4-3“, смята Велев.
 
Според него е правилно Славиша Стоянович да остане.
 
 „Направи се грешка с махането на Хубчев, сега пак ще е същото. Левски вече няма шанс за трофей и Стоянович ще работи по-спокойно, напрежението ще спадне и треньорът ще има възможност да доразвие отбора. Така или иначе са му дали възможност да води Левски. Нека работи до края на сезона, когато ще видим дали отборът ще има по-добро лице. Според мен селекцията не беше правилна. Трябваше да се използват футболисти от школата, а не да се взимат тези чужденци. 
 
Капак на всичко беше Билал Бари. Защо беше привлечен този човек. За да бъде резерва ли? От чужденците само Робърта е класа. Славиша обясни, че той е играл с контузия срещу Славия. Това е безумие. След като е бил с травма, е голяма грешка да играе. Подобен риск може да струва отсъствие на Робърта от терените за 6 месеца. Нямам представа защо феновете така яростна атакуват Сираков. Това е поредно отпадане за Купата, Наско не е играл на терена. 
 
За мен не е правилна тази атака към Сираков. Той основно се стреми Левски да не изпадне в несъстоятелност. Феновете са си прави да искат резултати и е нормално всички, свързани с Левски, да приемат критики в този момент. Истината е, че агитката трябва да е по-позитивна към отбора, защото състоянието на клуба е тежко. Целта сега е седмото място, което дава надежди за Европа. Въобще и не си и помислям за изпадане. Трябва да се налагат много повече българи. Юношите трябва да получат шанс. Те играят настървено. Да, допускат грешки, но и ние навремето сме го правили. Оптимист съм. Вярвам, че отборът ще играе бараж за Европа, а нещата в клуба ще се стабилизират“, заключи специалистът./Мач Телеграф