В сряда бе изтеглен жребият за 1/32-финалите за Купата на България, като единствено неясни останаха имената на представителите на аматьорския футбол, тъй като все още не са определени.

Ето как се развива борбата в част от зоните:

Хебър Пазарджик и Вихрен Сандански ще играят зонален финал в Югозапада, а победителят ще срещне Берое на 1/16-финал в турнира за Купата на България. Тази година в Югозападната част на страната имаше изненадващо малко заявки за участие в турнира, а полуфиналите противопоставиха тимове от окръжните групи срещу Хебър и Вихрен.

На стадиона в Требич Локомотив 2016 София беше съкрушен от Хебър с 1:14. Голмайстори за гостите станаха с по 3 гола Богомил Божуркин и Станимир Димитров, а по два добавиха Стефан Лачом и Александър Александров. В другата среща Черногорец 1946 от село Ноевци, област Перник - станал известен с издигането на кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС, отстъпи на Вихрен с новия си треньор Здравко Лазаров с 0:5.

Финалната среща в зоната ще се играе на 5 септември 2018, сряда, 17:00 часа, като домакинът, ще се определи чрез жребий. Победителят, ще играе на 1/16 финалите на основната схема срещу Берое. В Северна България ще има бараж за едно място между представителите на Североизтока и Северозапада. В Зона Варна имаше всичко на всичко един подал заявка отбор и той стига до финала в Зона Север без да изиграе нито един мач- това е Спартак 1918 Варна.

Доста по-сериозни бяха тимовете в Северозападна България, където до финала достигнаха ФК Севлиево и Първа атомна Козлодуй. Севлиевци разбиха с 5:2 Локомотив Дряново, а Първа атомна отстрани Априлци с 3:1 с два гола на Рони Данчев и един на Любомир Василев. Победителят от мача Севлиево- Първа атомна първо ще спори със Спартак Варна и чак след това предстои мач с Верея в първия кръг на основната фаза./БТА