Кметът на Монтана Златков Живков заяви преди финала за Купата на България, че воденият от Емил Велев отбор е спасил честта на българския футбол.

„За нашия град тази година са пет финала – два на баскетбол, два на волейбол и финал за Купата на България по футбол. Това е изключително събитие за нашия град. Отиваме с ясното съзание, че това е възможност, която ни се открива за първи път. Дано не ни попречат странични фактори. Мачът ще бъде свирен от международен съдия и се надявам да свири това, което се случва на терена. Този отбор го отстранихме през миналата година. Много по-силен отбор на ЦСКА успяхме да го отстраним. Не очаквам масирана подкрепа. Надявам се това да мобилизира момчетата. Нашият отбор е по-опитен и се надяваме това да компенсира масираната подкрепа, която ЦСКА ще получи от трибуните“, коментира Живко.

„Надявам се съдията да осигури нормални условия. Единствените ни притеснения са свързани с това. Ще има и период на надхитряна. Много е важно кой ще се приспособи по-добре. Всички момчета ще бъдат стимулирани от пълните трибуни. ЦСКА е име, история на футбола и в България, и в Европа. Не подценявам ЦСКА по никакъв начин. Те се саморазправиха с Берое“, добави кметът на Монтана.

„Мотивацията при нас е много по-голяма. Ние имаме възможност да се класираме за евротурнирите. Ще обезсмислим цялото класиране в А група след третото място. На нас този мач е много по-необходим, отколкото на ЦСКА. Имаме готовност да играем в европейските клубни турнири. Българският футбол в момента е Лудогорец и всички останали. В тази ситуация нямам никакви скрупули и притеснения. Ще се справим не по-малко достойно от другите български отбори.“

„2:0 за Монтана в редовното време. Ако не се случи така, и се стигне до дузпи мисля, че психологически нашият отбор е по-опитен и момчетата ще се справят. Тази година е паметна за Монтана с пет финала. Това са мачове, от които ние може само да спечелим.

Това, че ние сме на финала с ЦСКА означава, че е жива интригата. Може само да си представите какъв финал щеше да бъде между ЦСКА и Литекс. Спасяваме честта и лицето на българския футбол“, каза още Златко Живков.