„Това бе мач, който задължително трябваше да спечелим. Успяхме да отбележим повечето ситуации. Там бе разковничето - ранните голове ни дадоха допълнително спокойствие“, коментира наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров след успеха с 5:0 на четвъртфиналите за Купата на България срещу Литекс.

„Канарачетата“ продължават успешно защитата на трофея и след като завършиха календарната 2017 година с успех, са в очакване на следващия си съперник в надпреварата.

„Действително владеехме инициативата. Това е нашият начин на игра - да владеем топката и държим инициативата, бях сигурен, че няма да подценим Литекс и се радвам, че състезателите го показаха на терена. Казах на момчетата, че второто полувреме трябва да забавляват феновете през втората част. Мисля, че се получиха хубави комбинации и нови голове“, анализира мача Киров пред DIEMA SPORT.

„По-важната част е самата реализация. Там изпитвахме трудности в някои двубои, като контрол на топката и създаване на ситуации от лятото имахме позитивни неща. Но в доста мачове не успявахме да вкараме втори гол. Има доста повече положителни неща в нашето представяне през целия полусезон“.

„Ние имахме щастието през миналия сезон да сме на финал. Конкуренцията винаги е сериозна. Влизаме в предпоследната фаза. Елиминацията ще е в два мача, нека видим жребия и тогава ще разсъждаваме“, добави треньорът.

„Добра година бе 2017-а, даже много добра. Година, започнала с трудности от всякакъв характер. Хубаво е, че на фона на това постигнахме успехи. Добра година като резултати. Като начин и поведение има какво да се желае. Дано продължим нашето развитие и като индивидуалности и като отбор“, направи кратка равносметка след последния мач Киров.

„Търсим и наблюдаваме състезатели в центъра на защитата. Искаме там да увеличим конкуренцията. Зависи и какви изходящи трансфери ще има, за да знаем къде ще трябва да добавим още състезатели“, коментира за финал Киров трансферните намерения на пловдивския тим на зимния пазар.