Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров бе доволен след успеха на тима му над ЦСКА 1948 за Купата на България (4:1) и се радва, че отборът реагира позитивно след неприятната загуба от Лудогорец. Киров потвърди, че търси още алтернативи в нападението на „канарчетата”, след като постави Антонио Вутов на върха на атаката за Купата.

„В такива двубой е важно да си солиден. Те са трудни, тъй като са пряка елиминация. Винаги отборът от по-долното ниво е по-мотивиран в тези мачове. Възползвахме се от ситуациите, които имахме. Владеехме трайно топката, а това е стилът ни. Има неща, върху които трябва да се замислим. Като цяло контролирахме мача и заслужено продължаваме”, довери Киров пред DIEMA SPORT.

„Радвам се, че вкарахме бърз първи гол, тъй като ни даде спокойствие. Инструкциите ми за началото на втората част бяха да излезем и да пресираме, търсейки трети гол, за да успокоим ситуацията на терена. Получи ни се”, продължи Киров.

„Ролята на резервите е да помагат на отбора, а в този мач се получи на 100%. Търсихме разнообразие в атаката със стартовия състав. Имаме проблеми в тази зона и въртим хората отпред. Искахме да видим как се чувства Вутов на позицията централен нападател, тъй като в предния период при нас игра там. Крис Добрев също е готов за мъжки футбол”.

„Имаше неща от всякакви аспекти, но най-важното бе да продължим напред. Терзиев получи удар в главата и имаше проблем, затова излезе. Серкан Юсеин усети болка в глезена, докато Неделев нямаше никакъв проблем”, добави Киров.

„Неточности има във всеки един двубой и трябва да си подаваме топакта повече на ширина. Имаше неприятен психологически момент от загубата от Лудогорец, а това бе най-добрият отговор. Нямам претенции за противник в идния кръг. Сега мислим за шампионатния мач с Верея. На този етап и Първа лига и Купата на България са ни приоритет”, завърши старши треньорът на Ботев Пловдив.