Капитанът на Литекс Страхил Попов заяви след нулевото равенство с Лудогорец за купата, че тимът му е изпълнил указанията на треньора Красимир Балъков. Според Попов най-важно за „оранжевите“ е било да не допуснат гол.

„Играта днес беше по-дефанзивна. Указанията бяха да не допуснем гол. Основната ни цел беше да не допуснем и мисля, че се получи добър резултат за нас. Можехме да вкараме, можеха и да ни вкарат“, коментира Попов.

„Целта ни беше да играем футбол, да ги атакуваме, но основното беше да не допуснем гол. Втората част се поприбрахме отзад. Играта не беше на много високо ниво. Виждате и теренът какъв е, трудно се игаре футбол. Най-важното е, че не ни вкараха гол.“

„Надявам се да надграждаме с всеки изминал мач и да вдигаме нивото. Надявам се на добри резултати и да си постигнем целите. Ние сме млад отбор. Добрите резултати ще ни дадат самочувствие, но винаги трябва да внимаваме това да не ни подведе в друго русло. Във всеки мач трябва да се мотивирани и да излизаме агресивни. В момента мотивацията е основното нещо, всеки може да победи всеки в България. Надявам се да не подценим мача с Марек. Един лош резултат и победата срещу Лудогорец с обезсмисля“, завърши Страхил Попов.