Капитанът на Черно море Даниел Димов апелира БФС и съдиите у нас да пуснат по-свободна игра, смятайки, че футболът в България прекалено се накъсва. Димов смята, че футболистите по този начин в нашата страна ще могат да покажат повече от това, което могат. Защитникът допълни, че общото между днешния мач и този от преди 10 дни между двата отбора в първенството са съдийските отсъждания.

Димов призна, че фокусът на варненци остава класиране в Топ 6 и елиминацията от ЦСКА за Купата на България няма да повлияе на отбора.

44 снимки

„Футболът е игра на грешки. Когато те са повече, се стига и до този резултат. Гледаме вината в себе си, тъй като знаехме какво ни очаква. Играхме преди десетина дена тук. Знаехме как да подходим, имахме план и идея, но една грешка, а след нея втора и се стига до този резултат, който е труден за обръщане”, започна Димов.

„Първото общо е, че съдиите не даваха сходни отсъждания. Не искам да влизам в тази тема. Ние сме виновни да се стигне дотук. Казвам треньори, ръководство и футболисти. Цикълът е гъст, предстои ни мач в Кърджали, където вече е фокусът ни”, продължи капитанът на варненци.

„Неведнъж съм казвал, че Черно море е тръгнал по пътя с млади. Аз самият също съм за това, тъй като само така могат да израстват. Така се изграждат и характерите им, в такива мачове. Апелът ми е, след като гледам последните мачове – много грешки от трета страна и не оставят отборите да направят хубави мачове. Апелът ми е към БФС да пусне по-свободна игра, да няма накъсвания. Нека ние се опитаме да направим нещо повече, колкото можем”, призова Димов футболните органи в страната ни.

Емона Цончева/Lap.bg
38 снимки

„Сбърках при ситуацията с дузпата. Колегите преди това имат вина, всички сме виновни, след като се стига до гол. При всеки гол се получава така, но трябва да се отърсим, да се възстановим и да гоним целите си, които трябва да изпълним. Имаме самочувствието да играем добре. Не е станало кой знае колко лошо. Загубихме за Купата, но шампионатът продължава. Отиваме с Арда да се надиграваме, както го правим с другите отбори”, завърши Даниел Димов.