Капитанът на Балкан Ботевград Здравко Атанасов изрази мъката си от условията, на които отборът му е посрещнал елитния Локомотив Пловдив за Купата на България. Атанасов, който е и шеф на ДЮШ – Балкан, призна, че има ужасяваща разлика между финансирането на баскетбола в Ботевград, и това за футбола. Лидерът изрази надежда, че общината ще им подаде ръка.

„Чакахме този мач от момента, в който изтеглиха жребия. Надявахме се да покажем добра игра и младите да видят как играе сериозен отбор. Дадохме максимума от себе си и направихме, каквото трябва. Накрая по-добрият победи. Ние гледаме първенството, тъй като ни предстоят важни мачове. Чакаме двубоя с Перун Кресна и да бием там

„Нашият отбор е много млад и има двама или трима опитни футболисти. По-малко подготвени сме, а чужденците им дават разлика. Ние играем в Трета лига, а те в efbet Лига и има също разлика. Като треньор на ДЮШ на Балкан, се радвам, че събудихме хората да дойдат да ни гледат. Молитвата им към общината и хората тук са да обърнат внимание на футбола, терена. Като видиш баскетболната зала, няма какво да коментираме. Всичко тук е в окаяно състояние. Имаме доста деца в школата, които тренират добре и искат да станат футболисти. Като човек, който целият му живот е минал тук, се надявям да се оправят условията. Иска ми се децата да играят на по-нормални условия, а не да изпитват мъка, а не да усещат все едно играят водна топка или други подобни спортове.

„Финансирането на клуба и ДЮШ. Иска ни се да пращаме играчи по-нагоре, а също така искаме да сме в средата на Трета лига”, завърши Здравко Атанасов.