Вратарят на Лудогорец Кристиан Кахлина загатна, че успехът на отбора му срещу Локомотив Пловдив за Купата на България не е дошъл никак лесно. Хърватският вратар показа много стабилна игра и голямо самочувствие в играта с крака, като спаси неведнъж своя отбор от сигурни голове.

„Беше трудно, защото променихме тактиката си. Нашите крайни защитници не са на разположение, говоря за традиционните и трябваше да променим нещо. Имахме 3-4 тренировки с тази тактика и знаехме, че се изправяме срещу Локо Пловдив в техния турнир. Беше вълнуващ мач, защото не знаехме какво можем да очакваме от нас самите”, каза Кахлина.

„Допуснатият гол дойде във възможно най-лошият момент. Всичко се променя, но ние сме Лудогорец и не мислим така. Може би не играхме добър футбол в последните 20 минути на редовното време. Те вкараха – окей. Имахме 30 минути да вкараме пак, защото играем у дома. Не се уплашихме, защото сме Лудогорец”, продължи стражът.

„Играхме с трима централни защитници и това отваряше мача по различен начин. Разликата е много голяма от това да имаш четирима пред себе си. Тренирахме го, но искахме да играем футбол. Когато те ни пресират добре, е по-трудно, защото не сме свикнали точно по този начин да играем. Тези момчета не са играли много срещи в лигата така и за всеки един от нас беше добър опит”, завърши Кахлина.