Треньорът на Балкан Ботевград – Иван Редовски, изрази възхищение от Лудогорец преди сблъсъка между двата тима за Sesame Купа на България. Специалистът заяви, че идването на „зелените“ е празник за града, не само футболен, както и че „по-голяма реклама от Лудогорец в България няма“.

„Най-радостното е, че има множество деца, ще дойдат и още повече на стадиона. Приповдигнато е настроението последната седмица. Хубаво е, че хората се полят по футбола. За мен е истински празник. Отбор от ранга на Лудогорец не е идвал от десетилетия. Чест е, че първият мач на обновения терен и стадион ще е срещу Лудогорец“.

„Най-важното е да дойдат повече хора. Няма по-голяма реклама от Лудогорец в България. Първи мач ни е днес, официална среща. Теренът е обновен от Футболния съюз, трибуните от Община Ботевград“.

„Въздействието е най-вече върху децата. Да драснеме искрата в обществото. Досега си направихме изкуствения терен. Децата всяка година се увеличават. Направихме си условията, трябва да почнем в самия футбол“.

„Няма какво да си кривим душата. Във футбола съм от дете. Знем разликата в съставите. Знаем с какви играчи разполагат. Давид срещу Голиат. Искрицата надежда угасва винаги последна. Играхме в събота срещу Миньор Перник – лидерът. Знаем къде ни е мястото, всеки иска да се представи на ниво“.

„Не само за днешната среща, играта в дефанзивен план е ключова. Играем атрактивно, приятно, отбелязваме голове. Головете не всеки път са от слаба работа в защита, а от индивидуални грешки“.

„Ние сме един от стабилните клубове. Имаме функционираща детско-юношеска школа. За клуб от нашия ранг е добре. Благодарение на Общината, приятели...Сега сме шести, можем и по-нагоре. Този мач ни идва в повече“.