Люпко Петрович се завърна начело на Литекс, за втори път този сезон.

Именитият специалист отново ще помага на "оранжевите", като стартира с реми срещу Лудогорец.

Сега пред Люпко и Литекс има две препятствия, и двете с името Левски.

Първо, още днес в 17.30 Литекс играе със "сините" за Купата, а през уикенда завършва полусезона срещу същия противник.

Следи Литекс - Левски пряко в Gong.bg и ефира на Gong PlayDiema Sport и Дарик радио. Двубоя можете да проследите в подробности и в Gong.bg.

- Как усетихте повторния ви дебют, с точката срещу Лудогорец?

- Сега е малко по-сложна ситуацията, защото Лудогорец не е същият Лудогорец, който стартира първенството. И по начина на игра, и заради футболистите - Кафу, Вандерсон, левият им бек. Имат много нови добри футболисти. Затова играят по-добре, а не както бяха в началото на сезона, когато ги победихме с 2:0. Много по-добре играят, имат много здрав отбор. Щастливи сме, че не загубихме. Играхме, борихме се, чак през второто полувреме ги надиграхме. Можехме да вземем и повече от точка, но съм доволен.

- Колко по-различен е Литекс сега, от преди няколко месеца?

- Различен е само Елтон. Елтон е нов футболист, много добър футболист. Литекс е по-добър, защото има един по-добър футболист. Всичко останало е същото.

- Красимир Балъков, вие, Лауренциу Регекампф, сега отново вие. Как се чувстват футболистите при толкова честа смяна на треньорите?

- С мен футболистите нямаха проблемите, познаваха ме, знаеха всичко. За мен не е изненада никаква. Наистина не е добре често да се менят треньорите. Трябва да има стратегия, как се прави отборът, да се работи една година, да си направиш селекцията, и на втората година вече може да станеш шампион. Не е добре, но това е футболът, животът, и работата на треньора е да побеждава, само тогава е добър.

- Предстои мач с Левски, с какви чувства влизате в него?

- Левски е голям отбор и съм имал удоволствие да работя в Левски. Но сега ще изпитам огромно удоволствие, ако победим.

- Какво не искате да виждате от мача с Лудогорец, в мача с Левски?

- Искам да играем така, както играхме  през второто полувреме срещу Лудогорец. И да забравим как играхме през първото полувреме.

- Откъде дойдоха тези грешки?

- Не беше само защитата, и в средата на терена, играчите губеха топката, и това се наказваше. Но така трябваше да бъде, защото нашият противник бе по-добър през първото полувреме, повече тичаше, повече искаше. Във второто полувреме малко отпаднаха, затова ни беше по-лесно.

- Следите ли какво се случва в Левски?

- Следя всичко, което се случва в Левски. Гледах и докато бях в Сърбия българското първенство. България е мой втори дом. Беше изненадващо как Левски направи пет поредни победи, после падна от Пирин, загуби точки от Ботев. Не знам от кого още. Но мисля, че ще бъде много трудно в първенството, и за Левски, и за Литекс, а и за Лудогорец. Но в най-добра ситуация като че ли е Лудогорец.

- Прогнозата на Люпко Петрович за мача с Левски?

- Не обичам да прогнозирам, не ми се отдава, но искам да победим.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS