Капитанът на ЦСКА Борис Галчев джентълменски призна, че Септември София е трябвало да получи дузпа в днешния двубой с „червените“ в турнира за Купата на България.

„Червените“ победиха с гол в 5-ата минута на добавеното време, който дойде след асистенция на Галчев, но преди това Кирил Динчев игра с ръка в наказателното си поле.

„Аз лично очаквах двубоят да бъде много по-различен от мача, който играхме на стадиона на Локо София. Така се и получи. Това го има във футбола. Ако беше влязло едно от положенията в началото, щеше да стане мачът друг. Те щяха да се отворят и да играят футбол. Мисля, че през първата част се игра не повече от 30 минути футбол. Те бавеха и лежаха, това си е тяхно право. Вината си е в нас, че не вкарахме рано и да победим с по-голям резултат. Дали в първата или в 93-ата минута – важното е, че продължаваме напред“, каза Галчев.

„Аз бях далеч от ситуацията за дузпата, но сега да коментирам не е коректно. Не можем да го върнем назад. Съдията каквото е преценил, това е отсъдил. Мисля, че имаше удар с ръката, но не зная.“

„Видях, че Преслав тръгна в дълбочина, нямаше време за къси подавания и му дадох пас, който се оказа асистенция.“

„ЦСКА без публиката не е ЦСКА. Каквото и да си говорим, на мач на ЦСКА във В група има толкова хора, колкото на всички в А група. Нe искам да омаловажавам фенове като тези на Ботев Пловдив, които се подкрепят отбора, но има отбори, на които по мачовете има по 250-300 човека, тук са 8 хиляди. Какво повече да коментираме?“

„Виждате, че от миналия мач загубихме трима основни играчи – Сашко Александров, Бранеков и Маламов. Не е лесно, той и треньорът го каза – това са млади момчета, трябва време да укрепнат. Не става за един месец, но това е пътят. Виждате, че все по-малко българи играят в А група“, завърши Галчев.