Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, говори на пресконференция преди мача от осминафиналите на SESAME Купа на България срещу Локомотив Пловдив. Специалистът разкри, че отборът се е разделил с халфа Матеус Клементе.

„С Локомотив стават оспорвани мачове. При нас има някои липси и наказания, и контузии. Надявам се да създадем футболна обстановка. Който излезе трябва да даде максимума и да продължим в следващия кръг. Това не се е случвало от 4 години да играем във Варна и се надявам това се получи. Васил Панайотов е наказан, Закария Беншаа е с контузия. За Дани Димов  се изписаха доста глупости. Дани е възможно да влезе в групата, независимо, че не е играл дълго време. Може да се наложи да влезе на помогне. Локомотив е стабилен отбор. Със сигурност в това първенство може да имаме някакви слабости, които показахме в игрови план. Отбори, които са сензации, сме на 3 точки. Като точки сме добре", започна Илиев. 

"Матеус аз го привлякох. В момента, в който даден играч постави себе си пред отбора няма място в клуба. В момента, в който реши, че е по-важен от колектива, ние предпочитаме да имаме колектив. С него се разделихме, пожелаваме му всичко добре. Колективът при нас е на първо място. Не сме изпълнени със световни звезди, които са готови решат мачове“, заяви наставникът по отношение на халфа Матеус Клементе. 

„Плановете за зимна подготовка са като миналата година. Ще се готвим в Албена, няма да отиваме в чужбина. Такова е решението. Надявам се да нямаме контузени и времето да е с нас. Имаме договорени контроли, но няма да ги обявяваме сега. Да, ще играем с Фарул. Това е добре за нас. Другите противници също не са лоши“, допълни треньорът.

"Надявам се да вземем и намерим нов централен нападател. Търсим го, не сме го намерили. Има запитвания за наши играчи. Дори постоянен интерес. Някои от младите, ако се пише малко за тях, отиват в другата крайност. Нямаме фикс идея да продаваме, но има моменти, в които сме безсилни – зависи от сумата, зависи от възможностите за развитие. Има запитвания, но нищо конкретно", заяви още Илиев.