Илиан Илиев, старши треньорът на Черно море, възнамерява да изненада Левски с новопривлечен футболист за двубоя от 1/8-финалите за Купата на България, пише „Труд”.

Опитният специалист най-вероятно ще заложи на Мехди Букаси, дебютирал за „моряците“ през уикенда при успеха с 4:1 над „Ботев“ (Враца). Халфът се появи в игра в заключителните минути на мача от 18-ия кръг на efbet лига.

23-годишният играч пристигна на „Тича“ през октомври, но проблем с документите забавиха по-ранната му поява в игра. Ако Букаси започне от първата минута на „Герена“ в сряда, това ще бъде негов дебют като титуляр. Алжирецът играе като дефанзивен полузащитник, а преди да акостира на „Тича“, се е подвизавал в португалския Оливейрензе.

По сходен начин действа Илиев и при последната си визита на стадион „Георги Аспарухов“ за срещата от efbet Лига. През септември треньорът пусна срещу „сините“ швейцарския вратар Миодраг Митрович, като това бе дебют за него в българския футбол.

Сега на стадион „Георги Аспарухов“ се очаква да присъстват и чуждестранни скаути, за да наблюдават младежкия национал на гостите Мартин Минчев. Юношата на „моряците“ подобри значително формата си в последните 2 мача. Срещу Ботев (Враца) той заби две попадения, а от началото на кампанията има общо 4. От година Минчев е във фокуса на 5 отбора, сред които и гранд от Турция.