Хебър Пазарджик приема Пирин Благоевград в ¼-финален сблъсък от турнира за Sesame Купа на България. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ стартира в 14:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн  на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

Въпреки че основната цел и на двата отбора тази пролет е да запазят мястото си в efbet Лига, залогът днес е наистина сериозен – участие на полуфинал в турнира. Пазарджиклии за осигуриха достигане на четвъртфиналите след голяма победа над Левски с 2:1, докато надви Ботев Враца със същия резултат, но след продължения.

Домакините се готвят за исторически мач, тъй като гонят първи ½-финал в турнира. До този момент те са стигали три пъти до ¼-финалите, но никога не са преминавали към предпоследното стъпало в надпреварата. Въпреки финансовите си проблеми, Хебър удари Локомотив Пловдив с 2:1 след обрат и като гост в последния си мач в родния шампионат и влиза в добро настроение за важния четвъртфинал с „орлетата“.

Благоевградчани, които също не са в особено цветущо финансово положение, спечелиха пък визитата си на Ботев Враца в efbet Лига, като го сториха, въпреки че бяха в намален състав. Днес Пирин ще разчита и на верните си фенове, които ще окажат сериозна подкрепа на своите любимци.

Старши треньорът на Хебър Любослав Пенев няма да може да разчита на контузените Октай Хамдиев, Мартин Михайлов и Николай Николаев, докато единственият отсъстващ в тима на Олександър Бабич е наказаният Аймен Суда.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг съвсем скоро и за първенство, но този път на стадион „Христо Ботев“ на 11 март.


14:30 часа | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – ПИРИН БЛАГОЕВГРАД

Sesame Купа на България, ¼-финал

Главен съдия: Красен Георгиев

Стадион: „Георги Бенковски“, град Пазарджик


Вероятни състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (4-1-4-1): Петър  Дебърлиев – Архан Исуф, Стефан Цонков, Жоао Сеско, Лазар Марин – Георги Вълчев – Олексий Збун, Ангел Бастунов, Шейх Диаманка, Николас Пенев – Марк-Емилио Папазов

Старши треньор: Любослав Пенев

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): Максим Ковальов – Андрей Йорданов, Николай Бодуров, Александър Дюлгеров, Асен Дончев – Христо Попадийн, Аюб Абу – Данило Полонский, Венцислав Бенгюзов, Иван Тасев – Уго Комано

Старши треньор: Олександър Бабич