Футболистът на Левски Хали Тиам заяви, че очаква отборът да извоюва добра предни реванша срещу ЦСКА в полуфинала за Купата на България.

Агресия. Това е ключовата дума, която трябва да е водещият елемент в представянето на Левски срещу ЦСКА за Купата. Един от най-сърцатите футболисти в синия отбор Хали Тиам е категоричен, че победител в полуфиналния сблъсък ще е по-борбеният тим.

„Борбата е много важна част от футбола. Единоборствата понякога са ключови за изхода на двубоя. Всъщност колкото повече спорни топки печелиш, толкова по-голяма е вероятността да победиш. Моята позиция на терена изисква всички тези неща. Аз съм такъв тип футболист – агресивен“, коментира Тиам.

„Очаквам да спечелим мача с ЦСКА и да извоюваме добра преднина преди реванша. Това искаме и работим всеки ден за да го постигнем. Трябва да покажем максимума от възможностите си. Ше направим всичко по силите си за да победим“, добави той.

„Всеки път излизаме като отбор на терена с една единствена цел – да спечелим мача. Но понякога във футбола нещата не се получават както ти се иска, но най-важният ни двубой сега е този с ЦСКА. Трябва да се изправим на крака и да покажем, че ние сме тук и сме Левски”.

Тиам не запомни с добро последният мач срещу ЦСКА. Освен разочарованието от загубата, сенегалецът понесе и още един тежък удар. Каранга счупи носа му при едно единоборство и поради тази причина Тиам вече играе с предпазна маска.

„Сега съм по-добре, Моят нос беше счупен в предишния двубой. Помня този момент. Сега няма проблем. ЦСКА, но най-важното е да спечелим. Доколото знам той няма да играе, но това няма никакво значение. Нашата цел е единствено победа.“

Дефанзивният халф опита да повдигне настроението на феновете на Левски със силно обещание:

„Призовавам феновете да са готови както за първия мач , така и за реванша с ЦСКА. Защото ние ще ги победим и ще си отстраним,защото ние ще отидем на финала за да спечелим Купата“, каза още Хали Тиам.