Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 – Добрин Гьонов, говори в предаването „Домът на футбола“ след успеха на тима срещу Локомотив София в турнира Sesame Купа на България.

Гьонов призна, че отборът се е потрудил здраво за тази победа, но вече гледат уверено към финала в турнира за Купата.

Startphoto.bg
86 снимки

„Благодаря за поздравленията. Срещу нас играят добри отбори, които не са обременени, че са фаворити от първия мач. Поздравления за Локо София, които бяха добри и можеха също да бъдат финалисти. Използвам възможността да приканя господин Василев да не се оттегля, въпреки горчилката, която е получил“, каза Гьонов.

„Очакванията към нашия отбор бяха големи и това изигра лош късмет, лоша последователност в отбора. Дадени ситуации ги преценихме по-леко. Имайте предвид, че напрежението е голямо в тези мачове. Може и да има липса на опит в някои играчи и нашето ръководство. Опитаме се всичко да бъде прекрасно и добре организирано, но има случаи, в които емоцията преобладава. Нормално е да се допускат и грешки“, продължи ръководителят в ЦСКА 1948.

„Сгъстеният цикъл е предимство за нас, тъй като имаме футболисти, които влизат от скамейката и дават импулс. Нормално е да някои да не са в добра форма, но влиза свежест. Това е предимство, тъй като получихме трайни контузии в процеса на сезона, и то на водещи фигури, но въпреки това стигнахме до финала. Чочев е много ценен футболист за нас и неслучайно сме отказвали многомилионни оферти за него.

Присъствието му от спортно естество е изключителен. Иво е голям лидер и вдъхва самочувствие на другите. Постът му е такъв, че всичко минава през него. Дори опонентите имат голям респект от него. Надявам се, че Тодор Янчев ще предаде опита си от футболист като треньор. Дано успее да компенсира разликата и да изиграем един финал, в който срещу който и да играем, тъй като са много стойностни отбор. Не успяхме да ги бием в четирите мача в първенството, но в крайна сметка това е един мач“, продължи Гьонов.

Lap.bg
84 снимки

„Не гледаме кой ще се падне, ние сме на финал и ще играем. В първенството имаме преднина на третото място и се надявам да запазим тази позиция. Предстоят важни мачове, но мисля, че имаме добър отбор да вземем бронза. Във финала ще се отнесем с уважение и самочувствие. Нормално е да се клони Лудогорец да е другият финалист, гледайки първия мач, но видяхте тук какво се случи“.

„Надявам се, че това допълнително ще зареди нашите футболисти. Далеч по-добре се играе, когато вземеш такъв мач. Залогът срещу Левски е по-голям и мачът е по-различен. Те са в подем, играят добре. Надявам се по-добрият да победи“, каза Добрин Гьонов.

efbet подкрепя българския спорт