Направилият страхотен мач за Локомотив Пловдив – Мартин Луков, изрази задоволството си от класирането на „смърфовете” за втори пореден път на финал за Купата на България. Стражът си пожела да видим още едно пловдивско дерби в последния мач, но за да стане това Ботев трябва да срази като гост ЦСКА в сряда, 24-и юни.

64 снимки

„Усещането е страхотно. Все пак за втора поредна година сме на финал. Радвам се, че зарадвахме феновете ни, които ни подкрепиха. В двата мача показахме, че сме по-добрият сега отбор. Днес имахме две ситуации, които да решат всичко, но не успяхме. До 50-тата минута Левски не ни затрудни, но после не беше лесно. Накрая се пропукахме на два-три пъти, но се радвам, че имахме и късмет”, каза Луков.

„Това е работата на вратарите – трябва да сме концентрирани непрестанно. Независимо дали играем с Левски или с Етър. За мен това ми е работата и така трябва да правя. Като цяло, мисля, че дъждът повлия еднакво на двата отбора. Нашата халфова линия е страхотна и не мисля, че теренът имаше значение. Няма как да имаш фаворит във финален мач – без значение кои два отбора играят. Дано да се поздравим с успех, но нека видим с кой ще играем. Хубаво е усещането, че сме носители на Купата, но това беше преди година. Живеем сега, а не в миналото и няма значение дали сме спечелили миналата година трофея. Ще трябва да хвърлим много усилия”.