Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев, направи анализ на представянето на неговия тим при загубата с 2:3 от ЦСКА 1948 в първи 1/2-финален двубой от турнира за Sesame Купа на България. Специалстът бе на мнение, че отборът трябва да вземе за пример играта му през второто полувреме.

„Мачът започна много добре за нас, защото успяхме да поведем в резултата. За съжаление получихме нелепи голове, по-скоро трябва да отдадем заслуженото на футболистите на ЦСКА 1948, защото и трите гола бяха много класни изпълнения на класни футболисти. Точно там дойде разликата през първото полувреме. Класата на ЦСКА 1948 и всяка наша грешка беше наказана. През второто полувреме футболистите видяха, че няма какво да губят и поеха малко по-голям риск. Започнахме по-високо да пресираме, по-агресивно, по-спокойно да играем с топката и може би ЦСКА 1948 се дръпнаха по-назад очаквайки контраатаки. Тогава успяхме да вкараме втори гол и да създадем три ситуации, с които можехме да изравним. Доволен съм от това, което показа моите футболисти, особено през второто полувреме. Това трябва да е пример как да подхождаме във всеки един мач. След две седмици предстои реванш, нищо не е загубено. Няма правило за чужд на терен, така че и победа с 1:0 ни устройва да вкараме мача в продължения“.

Startphoto.bg
100 снимки

„Има време до мача, ще го мислим. Аз казах в съблекалнята на футболистите, че най-важното е да вземат пример от поведението ни през второто полувреме и да се възстановим по най-добрия начин, защото имаме две дена за почивка, а след три играем официален мач за първенство, който ще бъде много по-различен“.

„Това е много добре, защото отношението на публиката е показател за това как се е представил отбора. Мисля, че нашите фенове могат да бъдат доволни от това, което показахме второто полувреме. Ще се повторя – класата, която имаше ЦСКА през първото полувреме се показа в три удар и три гола. Няма да е все така. Миналият мач, който загубихме с 6:0, в седем ситуации ни вкараха шест гола, ние имахме шест – нула. Днес те ни вкараха три гола от три ситуации, надявам се нещата да се обърнат в следващия мач и ние от една ситуация да вкараме два гола“, заяви Генчев.