Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев не остана доволен от играта и резултата на отбора срещу Локомотив Горна Оряховица за Купата на България, въпреки че „орлите” спечелиха с 3:1.

Наставникът призна, че разградчани са се представили под очакванията в завършващата фаза, но адмирира футболистите, които взеха участие в срещата, а са титуляри в дубъла на клуба. Предводителят на Лудогорец се разграничи от повечето футболни специалисти и призна, че иска на 1/4-финалите от турнира отборът му да играе с "възможно най-силния отбор", тъй като тогава играчите са пределно концентрирани.

Антон Узунов
47 снимки

„Доста под очакванията се представихме. Очаквахме да ги отстраним, но не очаквахме да ни отбележат гол. Цифровото изражение трябваше да бъдем друго. Ще направим утре разбор и ще видим кое не ни е харесало”.

„Завършващата фаза и последният пас, защото цял мач играем в противниковата половина, но създаваме малко. Малкото ситуации, които създадохме, не ги завършихме по най-добрия начин. Тук трябва да работим много. Използвахме петима млади в този мач, но имаме много футболисти без игрови ритъм и трябваше да им дадем шанс. Например Шоу, както и Марин. Трябва да гледаме и тяхното развитие и да има баланс. Петима футболисти от втория отбор взеха участие”.

„Предвид жребия и разликата в класите на двата отбора използвахме по добър начин избора на състав. Някои почиваха, други имаха 90 минути и го използваха по най-добрия начин. По-приятно е, когато си домакин, а за противник нямаме претенции. Аз искам да ни се падне възможно най-силния отбор. Тогава играчите са концентрирани и мотивирани и да си улесним пътя до финала. Програмата ни е през три дни мачове, но имаме дълга скамейка и футболисти, които да ротираме. Надявам се да се представим добре в трите мача”, завърши Станислав Генчев.