Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев призна, че неговият тим сам си е създал излишни главоболия при успеха 4:1 над Нефтохимик в 1/16-финалите за Купата на България. Специалистът заяви, че на почивката е направил нужните корекции, след които рано или късно по-високата индивидуална класа в редиците на неговия тим е щяла да окаже своето влияние.

На полувремето Лудогорец губеше с 0:1 срещу 5-ия във Втора лига, ала след това воден от Джоди Лукоки и реализиралия хеттрик Мавис Чибота шампионът на страната взе своето.

„Действително сами се затруднихме през първото полувреме. Допуснахме много лек гол. После действахме припряно и изпуснахме добри положения за. Ударихме 4 греди почивката. На полувремето казах кои неща трябва да се променят. Ясно е, че сме по-класният отбор. Трябваше да заиграем по-бързо, да поставяме противника под натиск. Това неминуемо щеше да даде резултат”, коментира Генчев пред DIEMA SPORT.

„Това беше моето желание. През първото полувреме се увличахме и играехме с по 3, 4, 5 докосвания, което не беше нужно. Това исках да се промени за второто.”

„Със сигурност трябва да сме по-добре физически от отбора на Нефтохимик. Ние сме шампионът на България, разполагаме с по-класните футболисти. Отборът на Нефтохимик успя да ни се противопостави до един момент, но след това силите ги напуснаха.”

„Чибота като централен нападател? Това не е нова позиция за него. В Израел е играл на такъв пост. Ние имаме нужда от по-раздвижен нападател като него. Вече два мача го ползваме там. Той носи повече скорост. Това е специфичното при него.”

„Ние имаме достатъчен брой футболисти, можем да играем трите фронта. Не ни притеснява това нещо.”

В хода на мача Генчев реши да даде шанс на млади таланти от школата като Илкер Будинов и Иван Йорданов. „Иван Йорданов изкара с нас цялата подготовка. Имах много добри впечатления от него. До последно се двоумях дали да не го пусна от първата минута. Единственото ми опасение бе, че напоследък не е тренирал с нас. Това беше решаващото. Наблюдавал съм и втория отбор. Има доста момчета, които ще се присъединят към нас за в бъдеще.”

„Във всеки мач победата е изключителна важна. Целта ни е да бъдем шампиони. Дунав играе успешно. Имат солидна защита и не допускат лесно голове. Очаквам труден мач, но всичко зависи от нас – как ние ще подходим и влезе в мача. Не мисля, че ще има подценяване. Аз като треньор ще направя всичко възможно те да влязат напълно концентрирани от първата минута”, заяви Генчев.