Левски изпусна да направи мечтано начало на финалния двубой срещу Славия за Купата на България. В 10-ата минута "сините" резонно получиха наказателен удар за игра с ръка на Владислав Узунов от "белите", ала последната дума беше на ветерана Георги Петков.

Жорди Гомес получи добър пас от Роман Прохазка, който се включи отдясно в атака и центрира по тревата. Испанският халф се обърна и пробва да вдигне кълбото, което срещна разперената встрани дясна ръка на Узунов. Реферът Никола Попов беше категоричен в решението си въпреки недоволството на играчите в бели екипи. Макар че капитанът Георги Петков се стараеше да усмири съиграчите си, в същото време той беше доста настоятелен в претенциите си, а това му коства жълт картон.

Зад топката застана пропусналия вече една дузпа през сезона в Първа лига Гомес и реши да стреля в долния десен ъгъл. Ударът на испанеца определено не беше най-добрият, а Петков плонжира и изби встрани. Колоритният страж придружи спасяването си красноречив жест, слагайки пръст върху устните си.