Един от най-добрите играчи на Славия през изминалия есенен полусезон Ивайло Димитров влезе като резерва и вкара два гола за победата с 3:1 над Етър в мач за Купата на България.

Така Славия се класира на полуфинал в турнира.

Две дузпи, 11 картона и горчивина докараха Славия до четвъртфинал

"Определено ние сами си направихме мача труден. Не започнахме концентрирано и те ни вкараха веднага. Реагирахме веднага, показахме характер, изравнихме. Всички коментират, че е спорно положението за дузпа, но щом съдията така е видял, значи е дузпа. Второто полувреме контролирахме мача и заслужено победихме," заяви Димитров.

Относно ситуацията за отсъдената срещу самия него дузпа в 79-та минута, младият нападател отбеляза: "Не на 100, на 200% е дузпа. Аз играх първи с топката. Ицо Иванов ме фаулира, нормално е да се отсъди дузпа. Гарантирам, че е дузпа. През моите очи разбира се."

"Аз не бях сигурен, че ще вкарам дузпата, ако не съм ще дам на някой мой колега да изпълнява," допълни той.

Димитров бе категоричен, че мястото му на пейката не го тревожи и разбира решенията на наставника Златомир Загорчич.

"Аз получих предложение, имам още една година договор със Славия. Естествено, като всеки футболист и аз съм амбициран да играя в чужбина, но това зависи от много неща. Аз лично не знам нищо, ако има нещо президентът и хората в клуба ще кажат," допълни той.

"В личен план съм доста доволен, стигнах до националния отбор, вкарах доста голове, пожелавам си да надградя и през втория полусезон," завърши Ивайло Димитров.