Левски се нагълта със солена вода във Варна и продължава напред, но не като Кубрат Пулев, а само в шампионата. "Сините" претърпяха тежко разочарование, а контузията на Холмар Ейолфсон се оказва втори удар от злополучния мач на "Тича".

И въпреки тези горчиви за Левски факти, отборът на Славиша Стоянович остава на отлична позиция в шампионата. Категоричен съм, че в игрови план тимът от "Герена" е над всички в този момент. Не е най-добрият отбор на света, както твърдеше Нестор Ел Маестро, но е по-силен от Лудогорец и ЦСКА – София към днешна дата. С малко, но е по-добър. Няма опита на шампионите, няма и тяхната обиграност на всички нива, но играе с по-голямо настроение и има по-голямо доверие в своя треньор, а тези компоненти не са за пренебрегване.

Всъщност настроението, логично, ще бъде променено в негативен план след ранното отпадане от турнира за Купата на България. И тук се крие отговорната роля на "синята" публика. Точно сега Левски има огромна нужда от подкрепа. Срещу Ботев в неделя, когато ще се изиграе поредният важен мач от Първа лига.

Ако на "Георги Аспарухов" отново има 10 000 зрители, значи във Варна не се е случило нищо фатално, а просто една загуба, която в немалка степен беше случайна, което не омаловажава добрата работа на Илиан Илиев и Черно море. Левски буквално и преносно се подхлъзна на мократа трева в Морската столица.

10 000 по трибуните ще бъдат изключителен допинг за Стоянович и неговите футболисти. Големият въпрос е дали феновете са пленени от актуалния отбор на Левски, или просто обичат победата.

Преди седмица ръководството на Левски направи хитър ход с билети по левче. Сега интригата е още по-голяма. Съперникът е достатъчен дразнител, а трите точки срещу "канарчетата" могат да означават много в мачовете до края на календарната година. В неделя ще научим какви са волевите качества на футболистите и треньорския щаб, ще стане ясно и физическото състояние на отбора.

За радост на "сините", те имат това, което другите нямат. Невероятна публика, която от началото на сезона е над всички, и то с разлика. Срещу Славия и Верея на стадиона имаше по 10 000, срещу Берое бяха 8 000, а на три от "гостуванията" Левски имаше повече публика от своите домакини. Става дума за символичната визита на ЦСКА – София и мачовете срещу Етър и Лудогорец. В тази графа спокойно може да добавим и вчерашната среща във Варна.

Преди загубения финал със Славия Станимир Стоилов сподели, че Купата е само десерт. Очевидно и тази година Левски няма да се подслади с него, но продължава да е на трапезата за основното ястие. "Сините" спокойно могат да грабнат ножа и вилицата и да започнат с помощта на своите фенове.

Отборът този път заслужава подкрепа, защото играе най-смисления си футбол от 10 години насам. Изключение правят няколко месеца при Ясен Петров в Лига Европа. Славиша Стоянович изглежда е подходящият човек. Вчера за първи път допусна грешки, но си го призна, което говори, че Левски има добър треньор и честен човек, а честните хора заслужават уважение и подкрепа и то когато им е най-трудно.