Черноморец Бургас и Локомотив Пловдив откриват програмата на 1/16-финалите за Sesame Купа на България. Двубоят край морето е днес от 13:30 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-ивнересно. Мачът ще бъде ръководен от Петър Кузев. Крайният изход се решава в една среща.
 
Гостите от Пловдив ще излязат срещу третодивизионния тим без капитана Димитър Илиев и Мартин Паскалев, които са наказани. Аут за двубоя са още Калоян Костов и Мартин Петков заради  проблеми в адукторите. От групата отпадна и Жулиан Лами, който е с вирусно заболяване. В разширения състав се завръща Николас Пенев, Мерт Салим и Веселин Празов от дубъла на Локомотив Пд попаднаха сред 19-те за този мач.
 
Черноморец е лидер в Югоизточната Трета лита, а в предишния кръг от турнира елиминира Етър. Наставникът на "акулите" Ангел Стойков очаква истинска футболна атмосфера на стадион "Лазур". В Бургас са сигурни, че ще успеят да затруднят елитния тим, а с малко късмет и да го елиминират. 
 
“Надявам се да стане футболен празник. Излизаме срещу едно от големите имена в родния футбол. Излизаме, за да дадем всичко от себе си. Очаквам подкрепа и от нашата публика, която става все по-многобройна", коментира Стойков.