ЦСКА приема Черно море в 1/4-финален двубой от турнира Sesame Купа на България. Мачът на стадион "Българска армия" е от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от сблъсъка. Главен съдия на срещата е Георги Димитров. 
 
"Червените" са устремени към четвърти пореден финал в надпреварата, но "моряците" са амбицирани да ги спрат още на този етап от турнира. ЦСКА стигна до последния мач за Купата в предишните три години, но спечели само един трофей. Това стана през 2021-а, когато под ръководството на Любослав Пенев отборът победи с 1:0 Арда и грабна Купата. Тогава по пътя към финала ЦСКА отстрани Черно море. Миналия сезон "червените" загубиха с 0:1 от Левски, а през 2020-а паднаха от Локомотив Пд след изпълнение на дузпи. 
 
Черно море пък спечели едиствената си Купа на България през сезон 2014/2015, когато в битката за трофея постигнаха изключителен обрат срещу Левски и триумфираха. Оттогава варненци не са достигали дори до полуфиналната фаза на турнира.
 
В тазгодишната надпревара отстрани много трудно Гигант Съединение след изпълнение на дузпи, а след това и Септември София. "Моряците" пък стигнаха до тази фаза след победи срещу Литекс и Локомотив Пловдив. 
 
Мача за "червените" пропуска Жеферсон, който изтърпява наказание заради натрупани картони. Под въпрос за срещата е Иван Турицов, който наскоро поднови пълноценни тренировки след травмата си в коляното.
 
Черно море не може да разчита на контузените Николай Златев, Ангел Ангелов и Едгар Пашеко, както и на Матеус Машадо, чиито документи все още не са готови. Добрата новина за Илиан Илиев е включването на бразилеца Мишаел Алвес, който попадна за първи път в групата на варненци. Васил Панайотов се завръща след изтърпяно наказание.