Бившият футболист на ЦСКА Цветан Йончев коментира спечеления от Лудогорец финал на Sesame Купа на България. Разградчани сразиха ЦСКА 1948 с 3:1.

Йончев заяви, че атмосферата е липсвала и все едно се е играло по време на пандемия.

„Надмина очакванията ми финала. Нямаше силни емоции, не мога да обвиня футболистите, защото на толкова празен стадион е много трудно да мотивираш играчите да играят на 100%. Очаквах повече от Лудогорец. Това е, което мога да кажа за мача. Нямаше надмощие нито на единия, нито на другия отбор. Лудогорец обаче успя да се възползва от ситуациите, които имаше да реализира и победи заслужено“, каза Йончев.  

„Определено публиката по трибуните липсва много. Ако трябва да говоря за качеството на играта, не беше лошо. Имаше интересни положения и пред двете врати. Имаше интересни отигравания. В някои моменти единият играеше по-добре от другия. Доволен съм от това, което видях на терена. Не очаквах дори и това. Атмосферата липсва. Все едно играем по време на пандемията, което е подтискащо. Една от причините е, че хората ходят по стадиона, за да гледат изявени звезди. В българския шампионат явно няма такива или публиката не припознава такива и стои вкъщи“, добави той.