Ботев Пловдив и Спартак Варна откриват 1/4-финалите от турнира за SESAME Купа на България. Двубоят е днес  от 17:30 ч. на стадион „Христо Ботев“ и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него.
 
"Канарчетата" правят колеблив сезон и заемат седмото място във временното класиране. Затова Купата изглежда добър вариант сезонът да бъде спасен с евентуално участие в евротурнирите. Ботев Пловдив започна втория дял от сезона със загуба от Крумовград и победа срещу Етър Велико Търново. Спартак Варна пък постигна две победи във Втора лига над отборите на Черноморец 1919 и Бдин Видин, заемайки второ място в класирането - на пет точки от лидера Септември.
 
Проблемите на Спартак Варна са свързани с наказания за натрупани жълти картони Йоан Бауренски и контузените  защитници Ангел Грънчов и Атанас Зехиров. Добрата новина е завръщането на капитана на отбора Виктор Митев, който ще заеме своя традиционната си позиция отляво.
 
В предния кръг "жълто-черните" елиминираха Етър, след като спечелиха гостуването си във Велико Търново с 4:2. Варненци, които са единственият тим извън елита сред четвъртфиналистите в надпреварата, пък се справиха като гост с Локомотив София - 4:1 след дузпи. Редовното време и продълженията на стадиона в "Надежда" завършиха 0:0.