Ботев Пловдив победи с 3:0 Струмска слава в Радомир в мач от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Хеттрик за "канарчетата" отбеляза Мартин Секулич, който донесе успеха на своя отбор. Ботев бе по-добрият отбор, но и домакините имаха своите възможности, които бяха отразени от Кайзер. Тимът от Пловдив постигна категорична победа и очаква да разбере своя противник на осминафиналната фаза за Купата на България.

В първите десетина минути нямаше чисти голови възможности, но Струмска слава бе по-агресивният отбор, като се опитваше да стои високо по терена. В 13-а минута Ботев организира първата си добра атака, като Мартин Секулич бе намерен в наказателното поле и нападателят не се поколеба да отправи удар в близкия ъгъл, като Драгомир Петков бе безпомощен, а резултатът бе открит.

В следващите минути темпото бе по-спокойно, като Ботев се опитваше да контролира двубоя, без да допуска сериозни опасности пред своята врата. В 39-а минута футболист на Струмска слава получи дълго подаване в противниковата половина, като Ван Хертъм бе извън позиция, а Стивън Кирилов достигна до топката и отправи удар, който обаче бе блокиран.

В последната минута на редовното време за първото полувреме играч на домакините остана на чиста позиция в наказателното поле и опита изстрел от близа дистанция, но не успя да уцели вратата, като топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Кайзер.

В 50-ата минута Стивън Кирилов опита труден удар с глава, който не намери очертанията на вратата на Даниел Кайзер. Петнайсетина минути по-късно Ботев имаше шанс да удвои резултата, но топката премина встрани от вратата на Драгомир Петков.

Двайсетина минути преди края на редовното време Струмска слава имаше чудесна възможност да изравни след директен изстрел от пряк свободен удар, но Кайзер внимаваше и успя да избие, без да се стигне до по-голяма опасност.

В ответната атака Ботев създаде добър голов шанс, а Емануел Уме бе на около метър от голлинията и трябваше да отбележи, но защитник на Струмска слава изби в последния момент. Впоследствие топката се озова в Ивелин Попов, но нейният удар прелетя над напречната греда.

В 73-а минута Стивън Кирилов си освободи пространство и шутира, но Кайзер отново бе на висота и спаси.  В 79-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа. Самуел Акере влезе остро в наказателното поле и беше съборен от Мицаков. Главният съдия веднага посочи бялата точка, а зад топката застана Мартин Секулич, който превърна дузпата в гол.

В 84-ата минута Мартин Секули оформи своя хеттрик, като останаха съмнения дали не бе извършено нарушение срещу вратаря на Струмска слава. Центриране от десния фланг беше засечено от Уме Емануел. Вратарят Драгомир Петков излезе, за да се намеси и се блъсна в Уме, а топката попадна в Секулич, който се разписа.

Стартови състави:

Струмска слава: 12. Драгомир Петков, 77. Марио Дилчовски, 91. Рафаил Пърликов, 33. Стелиън Георгиев, 13. Слави Косов, 11. Денислав Мицаков, 8. Георги Янев, 20. Кристиян Китов, 17. Стивън Кирилов, 88. Васил Божинов, 2. Борислав Николов

Ботев Пловдив: 92. Даниел Кайзер, 6. Дилан Мертен, 9. Мартин Секулич, 14. Фаустас Степонавичус, 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 19. Антоан Конте, 21. Точукву Ннади, 24. Джаспър ван Хертъм, 30. Лъчезар Балтанов, 88. Красиан Колев