Ботев Пд обяви, че клубът е предложил на Българския футболен съюз да промени мястото на провеждане на финала в турнира за SESAME Купа на България.
 
„Канарчетата“ искат спорът за трофея да се играе на техния стадион „Христо Ботев“. В полуфиналите на надпреварата отборът на Душан Керкез се изправя срещу ЦСКА, а в другия 1/2-финал актуалният носител на Купата - Лудогорец има за съперник Хебър.
 
Ето и цялото съобщение: 
 
„Уважаеми Ботевисти,
 
Желаейки да помогнем за развитието и по-добрия имидж на българския футбол, официално предложихме на БФС да промени мястото на провеждане на финалната среща от турнира за Купата на България.
 
Умишлено отправихме това наше питане преди провеждането на конгреса на футболната централа, за да може всеки един от кандидатите да има време и възможност да вземе своето решение.
 
Горди сме, че стадион „Христо Ботев“ е най-новото и модерно спортно съоръжение в страната, като считаме, че привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем.
 
Един финал на стадион „Христо Ботев“ би бил и жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания.
 
Поради тази причина запознахме с желанието си и помолихме за съдействие Община Пловдив, в качеството й на законен собственик на стадион „Христо Ботев“.
 
Убедени сме, че кметът на нашия град – г-н Костадин Димитров, както и неговите колеги в градската управа, ще прегърнат идеята ни с цяло сърце.
 
Вярваме, че футболът е за феновете и се надяваме, че нашето предложение ще бъде прието с ентусиазъм от футболната централа".