От Ботев реагираха с остра декларация след полуфинала реванш за Купата на България със Славия снощи. Пловдивчани са бесни от съдийството на рефера Станислав Ставров и поискаха той да бъде изваден завинаги от нарядите. Те също така призоваха и за оставката на новия шеф на съдиите Йордан Сталев, който е на поста от месец. 

Ето и позицията на "канарчетата", разпространена на официалния им сайт: 

"Ръководството на Ботев изразява своето дълбоко разочарование и отвращение от начина, по който бе опорочен полуфиналният сблъсък в турнира за Купата на България срещу отбора на Славия!"

"Ботев иска оставката на новоназначения председател на Съдийската комисия Йордан Сталев!"

"Ботев настоява арбитърът Станислав Ставров да бъде изваден от съдийската листа и да не получава наряди като главен, асистент или четвърти съдия!"

"Ботев настоява за публично оповестяване на доклада и мотивите за оценка на съдийската бригада, каквато и да е тя, от страна на наблюдателя на днешния мач Валери Цветков!"

"Ботев изразява своята подкрепа към спортно-техническия щаб и футболистите от представителния отбор, както и своите адмирации към адекватната реакция и позицията на "жълто-черната" публика по отношение на съдията Станислав Ставров, преди и по време на мача."

"Въпреки изобилието от сигнали за това, което се случи във вечерта на 24 април на ст. "Васил Левски", Ботев реши да не нагнетява напрежението преди двубоя, тъй като това не се вписва в стила, историята и традициите на нашия клуб."

"За съжаление честната игра претърпя тежко поражение, а прозиращите наглост и безочие в някои коментари след мача говорят, че това поражение няма да бъде последното, а поредното...", написаха "жълто-черните" на сайта си.