Изпълнителният директор на футболния съюз Борислав Попов обяви, че временно изпълняващ длъжността президент на БФС ще бъде Михаил Касабов.

startphoto.bg
44 снимки

"На заседанието се реши, поради оставката на господин Михайлов, която е основание за свикване на предсрочен Изборен конгрес, да се свика ново събрание на Изпълнителиня комитет на 6-и декември, на която да бъдат приети място и дата, за да се стартира подготовката за предстоящия Конгрес, който ще бъде през другата година", започна той.

"Технологичното време е около два месеца. Трябва да има и някакво време, ако има отказ от вписване. Конгресът е най-малко месец след датата на обнародване на поканата в търговския регистър. Това е процедурата", добави Попов.

"Оставката е подадена чрез Изпълнителен комитет до Общото събрание. Тя се гласува там, когато бъде насрочено. Изпълнителният комитет не може да я приеме, а само констатира факта. Временен управляващ трябва да бъде първият вицепрезидент. Господин Костадинов се отказа, поради това ще бъде Михаил Касабов", продължи изпълнителният директор на БФС.

"Има Изпълком, който е вписан, така че той ще бъде поканен. Не знам дали Борислав Михайлов ще се кандидатира отново. Нямам представа за негови евентуални заместници. Изпълкомът, който ще приеме валидна покана, ще бъде свикан на 6-и декември. В търговския регистър са посочени имената", допълни Попов.

"За намерение не мога да кажа, аз съм назначен, работя на седем места. Не мисля, че съм роден във футболния съюз, нито, че ще свърша тук. Имам достатъчно опит и биография, за да се притеснявам за евентуална моя оставка", заяви той.

"Дневният ред на Конгреса ще бъде уточнен в поканата, който ще бъде гласуван на Изпълнителния комитет на шести декември. Когато Изпълкомът реши, тогава ще има Конгрес, но обикновено е около два месеца, за да няма проблеми при евентуално обжалване, ако има такова. Ние ще си свършим работата, за да може следващият Изпълком да бъде спокоен. Подадена оставка е предпоставка за извънреден изборен конгрес. Миналия път, ако си спомняте, господин Михайлов призова делегатите да приемат неговата оставка", завърши Борислав Попов.