Нападателят на Левски Билал Бари даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което сподели своите очаквания за големия финал на SESAME Купа на България срещу големия съперник ЦСКА тази неделя.   


Билал, седмицата за Левски е огромна. Има ли нещо по-различно и специално в подготовката както на терена, така и ментално?

Със сигурност се готвим по-различно от ментална гледна точка, но това, което тренираме на терена е същото, защото искаме да изиграем добре този финал. Опитваме да правим това, което правим всяка седмица.

Вече си достатъчно дълго тук, за да знаеш, че това е може би най-големия мач в българския футбол, но участвал ли си в такива срещи и преди?

Финалите винаги са луди, но и преди съм играл пред 93 хиляди в Африка. Беше лудо, но и този мач срещу ЦСКА ще е изключително луд и се надявам на добър резултат.

Как се справя футболистът, когато е на терена, а по трибуните има десетки хиляди души. Сега това ще се случи и по време на финала. Как ще се справиш с това?

Когато съм на терена не усещам колко хора има по трибуните, защото съм твърде концентриран върху мача. Но след това, когато гледам двубоя и видя как нашите фенове ни подкрепят, разбирам, че това е истинска лудост.

Антон Узунов
77 снимки

Знаем какво се очаква от теб като нападател – трябва да бележиш голове. Това се изисква от позицията ти. В такъв мач може ли да се каже, че може да се превърнеш в герой, защото, ако отбележиш и Левски спечели Купата, ти ще си суперзвездата. Това ще е голям тласък за теб и критиките ще бъдат заглушени. Това ли е мачът, в който да играеш?

Със сигурност това е мачът, в който да отбележиш, когато си нападател. Това е огромен двубой и всеки иска да спечели. Когато си централен нападател и вкараш, е много хубаво. Но аз искам не искам да съм суперзвезда, искам само да спечелим. Ако някой друг отбележи и той обере славата, ще съм суперщастлив и за него. За мен няма значение кой бележи, искам само победата.

Имаше по-трудни периоди през сезона заради липсата на достатъчно голове за теб. Сега ли е правилното време да опровергаеш критиците и да се докажеш, защото всичко е в твоите ръце?

Всяка седмица е правилното време да се докажеш, но сега със сигурност това важи повече. Ние сме готови да го направим като отбор, аз също.

Всички се вълнуват – феновете, играчите, но вие вече изиграхте няколко мача пред доста хора. Двата полуфинала с Лудогорец, срещу Черно море, домакинството на Ботев. Как могат те да ви помогнат, за да сте по-фокусирани, мотивирани и да се справите със случващото се около терена?

Казвал съм го и преди. Можем да победим всеки, ако играем нашия футбол. Не ни е страх от никого. Знаем, че зад нас са феновете ни. Знаем как да играем и как да успеем.

Антон Узунов
50 снимки

Началото на сезона беше труден период, но сега всичко изглежда наред под ръководството на Станимир Стоилов.

Да, сезонът започна лошо за нас, но след това обаче дойде треньорската смяна. Когато един човек пристигне и промени всичко го усещаш директно. Когато печелиш, всичко е наред, а ние искаме само това.

Знаем, че феновете са зад вас, подкрепят клуба. Какво би им казал преди мачът на десетилетието?

Бих казал на феновете, че ще се боря за тях, а не за себе си. Всеки път те са зад нас. Ние трябва да успеем заради тях на първо място и след това заради нас самите.

Мислиш ли, че този труден сезон може да завърши по хубав начин? Левски се бори за Купата и третото място. Имате ли аргументите да успеете?

Така е, борим за третото място, за Купата, но ще продължаваме да го правим. Заслужаваме всичко това. Направихме така, че да сме на тази позиция, а сега трябва и да успеем. Трябва да сме трети и да спечелим Купата.

Какво ще е ключово във финала лично за теб, а и за Левски, за да спечелите срещу ЦСКА?

За мен, на първо място е отборът, а след това съм аз. Първо се борим за отбора, за феновете и след това за себе си.