Наставникът на Ботев Николай Киров беше видимо ядосан след края на мача със Славия от полуфиналите за Купата на България. Той беше изгонен в самия край на мача, защото си изпусна нервите. А после изяви претенции към Съдийската комисия, че не е бил назначен международен рефер за тези битки.

"Честитих победата на Славия, но за футбол няма какво да се говори. Вие коментирайте, аз никога не съм си позволявал да говоря за съдиите. Само ще кажа, че при тях е важното да имаш еднакви критерии, а той нямаше. Тук бомбата беше заложена по-рано от други хора", заяви Киров пред DIEMA SPORT.

"Всеки трябва да почне да си носи отговорност за решенията. Но полуфинал между двата най-стари клуба трябваше да се води от международен съдия. Но това е решение на комисия, която е на обществени начала и показа неуважение към двата най-стари клуба. Явно всичко си продължава."

"Нека председателят на Съдийската комисия да ги коментира тези ситуации. Но само го питайте какви са аргументите да не бъдат водени тези мачове от международния съдии. Напрежение, полуфинал, има реферска ранглиста, трябваше да го свири международен рефер. Те да си носят отговорност за решенията", заяви още Киров.

Накрая той говори и за ситуацията с изгонването си в края на мача и също така пое отговорност за отпадането на отбора на полуфиналите.

"Щом не са се получили нещата на терена, аз си нося своята отговорност. Щом и аз си изпуснах нервите, значи е имало за какво. Щом съм хвърлил предмет на терена, значи съм бил за гонене", завърши треньорът на Ботев.