Берое победи Бдин Видин с 2:1 в мач от 1/16-финалите на Sesame Купа на България. Автогол на Георги Иванов и попадение на Леандро Годой във втората минута на добавеното време на първото продължение донесоха успеха на старозагорци. Точен за домакините бе Цветомир Тодоров.

В следващия кръг Берое ще се изправи срещу ЦСКА 1948. Двубоят е на 7-и декември на стадион "Витоша".

Старозагорският отбор отправи първия удар в срещата. Стефан Гаврилов стреля от границата на наказателното поле, но изпълнението му мина над вратата. Девет минути по-късно гол на заралии не бе зачетено заради игра с ръка.

В средата на първата част Енцо Ойос стреля технично, но ударът му мина встрани от вратата.11 минути по-късно елитният тим бе близо до откриване на резултата, но топката бе изчистена от играч на Бдин пред голлинията.

В 54-ата минута Берое нацели напречната греда. Пет минути по-късно отборът от Стара Загора откри - Лучиано Скуадроне центира, а Георги Иванов си отбеляза автогол.

Радостта за гостите продължи само две минути, след като появилият се като резерва Цветомир Тодоров прати топката във вратата на Хуан Лунгарсо.

Четвърт час преди края Бдин можеше да стигне до второ попадение. Владимир Айтов навлезе в наказателно поле на заралии, но Лунгарсо се намеси.

Двубоят навлезе в продължения и в 98-ата минута вратарят на Бдин Цветанов спаси удар на Политино. В добавеното време на първото продължение Берое отново поведе, след като Леандро Годой прати топката в мрежата.